• 0517 412224
 • info@pkvh.nl

Voordat u gaat behangen

Voordat u gaat behangen

Voordat u begint te behangen is het van belang onderstaande punten goed in acht te nemen!

 

 1. Lees voor het behangen ALTIJD het etiket/verwerkingsvoorschrift van de rol. Respecteer deze voor een mooi en goed eindresultaat en bewaar de etiketten!
 2. Controleer of alle rollen hetzelfde aanmaak/batch nummer hebben en of er recht of gestort behangen moet worden. Bij vragen en/of twijfel contact opnemen met uw speciaalzaak.
 3. Controleer de rollen op kwaliteit, kleur en dessin voordat u gaat of laat plakken! Immers arbeidsloon wordt nimmer vergoed.
 4. Zorg er voor dat uw muur schoon, droog, vlak, vast, licht absorberend en uniform van lichte kleur is.
 5. Gebruik alleen de lijm die uw speciaalzaak adviseert én wordt voorgeschreven door de fabrikant. Houdt u aan het verwerkingsvoorschrift en gebruik alleen professioneel gereedschap.
 6. Vliesbehang kan niet krimpen, tijdens het behangen het vliesbehang niet duwen of uitwrijven, hierdoor ontstaan openstaande naden tijdens of na het drogingsproces. Zorg altijd voor voldoende lijm op de muur.
 7. Eventuele lijmvlekken onmiddellijk (voordat de lijm is opgedroogd) na het plaatsen van elke baan verwijderen met een zachte natte spons en werk hierbij het gehele behang af. Werk telkens een muur volledig af voordat u aan de volgende muur begint.
 8. Controleer het resultaat na het plaatsen van 3 banen. Bij zichtbare fouten het werk direct staken en NIET doorplakken, breng uw speciaalzaak op de hoogte en maak duidelijke digitale foto’s die aan de fabrikant getoond kunnen worden.
 9. Foutief behang mag NOOIT weg gegooid worden, na akkoord fabrikant moet deze na verwijdering van de muur (en de etiketten) met de overige foutieve rollen ingeleverd worden bij uw speciaalzaak.
 10. Behang wat speciaal voor u is besteld en over is kan niet retour.
Piet Karsten van Harlingen